Soul Surfer

Soul-Surfer-PHOTO_13325106_190205_30776885_ap

Soul surfer er en amerikansk dramafilm, som omhandler livet til tenårings surferen Bethany Hamilton. Etter utgivelsen i April 2011, har filmen oppnådd enorm suksess og inspirert mange tenåringer verden rundt. Det berømte manuskriptet er skrevet av Bethany Hamilton selv, tenåringen som bekjempet et haiangrep på Tunnels Beach, Kauai, 31 Oktober 2003. Knapt et år senere deltok hun på ”NSSA Regional Event” hvor hun mestret 5 plass, og i 2005 vant hun førsteplassen på ”NSSA National Competition”. Filmen omhandler historien om den vemodige og sterke Bethany Hamilton, som kommer seg tilbake på surfebrettet etter en tragisk hendelse som forandrer livet hennes.

13 år gamle Bethany Hamilton vokste opp i surfer miljøet i Hawaii, hvor hun ble hjemme skolert slik at hun kunne få mer tid på bølgene. Etter utallige gullmedaljer, konkurranser og disiplinert trening, forandret livet til Bethany seg drastisk. Et haiangrep som resulterte til at tenåringsjenta mistet armen, ble en hindring i veien til å fortsette karrieren som en profesjonell surfer. Historien om den unge jenta som overkom et av de mest tragiske hendelsene, har en inspirerende og vemodig slutt.

Denne filmen omhandler temaet kjærlighet og modighet. Kjærligheten som befolkningen i den lille byen i Hawaii har for Bethany, kommer til syne når hun virkelig trenger det, og familiens kjærlighet er aldeles ikke overselig i denne amerikanske dramafilmen. Modigheten til Bethany kommer godt frem når hun opplever en tragisk hendelse og må lære seg å leve videre med tanke på at livet ikke blir det samme igjen.

Jeg tror at Bethany Hamilton prøver å spre det store buskapet om at en må lære seg å gripe tak i enhver situasjon og gjøre det beste ut av hver hendelse som kan oppstå som en hindring på veien. Det er hun virkelig et ekte og levende bevis på. Gjennom denne filmen har hun prøvd å inspirere mange unge tenåringer som har opplevd, eller opplever ulike hendelser som kan gi dem hardere mostand enn de forventet, og som de prøver å bekjempe. Historien hennes hjelper andre med å forstå at alt er mulig om man bare virkelig kjemper, og ønsker å overkomme det. Bethany klarte å overkomme sin hindring i livet, og hun jobber med å hjelpe å inspirere andre mennesker daglig ved å fortelle sin historie.

Soul surfer er en film jeg selv har fått inspirasjon av og som har vist meg at alt er overkommelig, og at man må jobbe hardt for det man ønsker i livet, både med og uten hindringer på veien. Dette er en film jeg anbefaler for alle tenåringsjenter og gutter, dersom dette er en film som kan inspirere begge kjønn og alle aldre.

Kilder:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bethany_Hamilton

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: