Londons første Plus Size Fashion Week

Bilde

Lørdag var en spesiell dag for mange på London Fashion Week, moteverdenen har endelig, til manges glede, laget et eget moteshow for de litt mer formfulle kvinnene.

Den ”vanlige moteuken” foregikk som den gjør hvert år, men lørdagen var mer til ære for plus size modellene. Showet var svært vellykket, og gjestene var storfornøyde. Norske Nasataran Marie Kowkabi var en av de heldige tilskuerne. – Jeg synes det er helt fantastisk. Det er virkelig på tide at også formfulle kvinner kan få inspirasjon til klær vi faktisk kan bruke fra catwalken, sa hun til minMote.

Dette har hun helt rett i, det var på høy tid at det ble plass på catwalken til de litt større modellene også. Klær er jo for alle, og det faktum at du må være en strek for å passe de de fine klærne er ikke sunt. De syltynne modellene har vært forbilder for mange unge jenter, så det at de slipper til større modeller er bare sunt for alle.

Bilde

Det har vært mye snakk om dette kommer til å vare, eller om moteshowet aldri blir satt opp igjen, og at det bare var denne ene gangen det var vellykket.

Tanken er god, og jeg håper virkelig at dette ikke blir engangshendelse. Spørsmålet er hvor mange leverandører som er villig til å lage catwalk-klær i store størrelser framover, for det er de avhengig av. Men hvis dette blir en fast begivenhet er det jo helt fantastisk, sier Øverbø til minMote.

Dette er et stort skritt innen moteverden, og forhåpentligvis fortsetter de i denne retningen. Jeg sier ikke at de skal skifte ut alle modellene med plus size modeller, men moteverden har godt av å få et nytt syn på hva skjønnhet er. Det finnes ingen definisjon på skjønnhet, en tynn formløs jente, kan være like vakker som en formfull jente, og omvendt. Det er det de må forstå. Det trenger ikke være enten eller, skjønnhet er så mangt, og det er det jeg syns de bør fremheve mer.

 

Kilde: http://minmote.no/index.php/2013/02/se-bildene-fra-londons-første-plus-size-fashion-weekend/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: