Galskap eller lidenskap?

Søndag 17. februar ble den tidligere amerikanske presidenten John F. Kennedy’s personlige gjenstander auksjonert bort. En av gjenstandene som ble auksjonert bort var en brun skinnjakke med presidentens forsegling på brystet. Det var forventet at jakken skulle bli solgt for omtrent 200 000 norske kroner, men den gikk for hele 3,5 millioner kroner. Det må ha vært en ordentlig Kennedy-entusiast som stakk av med skinnjakken, men var det fornuftig å bruke så mye penger på en jakke? Var det virkelig verdt det?

Image

For 3,5 millioner kroner kan man kjøpe seg et nytt hus, flere nye biler, sikre seg mange fine ferieturer i fremtiden eller hjelpe mange som ikke har det like godt som oss. Likevel var det noen som valgte å bruke disse pengene på en skinnjakke. Noen vil kalle det galskap, mens andre velger å kalle det lidenskap. Galskap fordi det er et klesplagg, noe som vil si at begeistringen for den kanskje ikke vil vare like lenge som minner fra en ferie eller et stort, fint hus. Lidenskap fordi denne jakken ikke er hvilken som helst jakke. Den har blitt brukt av en president, den har god kvalitet og den har til og med presidentens forsegling festet på brystet hvor alle kan se. Det kan være at Kennedy har betydd mye for personen som stakk av med jakken, og derfor kan prisen ha vært ubetydelig. En slik jakke kan gi både status og en god selvfølelse, men betyr dette noe når man tenker på alle de sultende menneskene i verdenen vår som kanskje ikke har noe sted å bo på grunn av for eksempel krig?

Vi mener at det å kjøpe en jakke for 3,5 millioner kroner er galskap. Selv om jakken er veldig spesiell så mener vi at dette er en altfor høy sum å betale for et klesplagg. Disse pengene burde blitt brukt mye mer fornuftig, for eksempel til å hjelpe fattige mennesker eller noe annet som virkelig betyr noe.

Kilde:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10100669

 

Helene og Ida

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: