Et liv uten armer og ben

Forestill deg å bli født uten armer. Ingen armer til å holde rundt en venn. Ingen armer til å holde den du elsker; ingen fingrer til å føle, holde eller løfte på ting. Ingen føtter. Ingen mulighet til å danse, gå, løpe eller stå. Hvor vanskelig ville livet vært uten armer og hender? Hva ville du gjort? Hvordan ville det ha påvirket hverdagen din?

Nick Vujicic er den førstefødte i en religiøs serbisk kristen familie som er bosatt i Melbourne, Australia. Da Nick ble født viste det seg at han hadde tilstanden Tetra-amelia. Han manglet begge armene og begge bena, men han hadde to små føtter der en av dem hadde to tær. Han lærte å skrive med de to tærne han hadde på sin venstre ”fot” og en spesiell innretning som han bruker på den ene tåa når han griper ting. Nick lærte også å bruke en datamaskin som han brukte en ”hæl og tå” metode for å skrive på -den. Han kan også kaste tennisballer, svare på telefonen, barbere seg og ta seg et glass vann.

nick-vujicic-child

En australsk lov hindret Nick til å gå på en vanlig skole på grunn av hans handicap, selv om han ikke var mentalt tilbakestående. Mens han gikk på skolen ble loven forandret og Nick var en av de første handikappende studentene som ble integrert inn i en vanlig skole. Nick slet med depresjoner etter at han ble plaget på skolen og i tiårsalderen overveide han selvmord. Etter å ha bedt Gud om å få armer og ben begynte han å forstå at hans tilstand var en inspirasjon for andre. Han takket Gud for å være i live.

Da hans mor viste ham en avisartikkel om en mann som levde med et stort handikapp, skjedde det et viktig vendepunkt i livet hans. Dette fikk ham til å innse at han ikke var den eneste med store utfordringer. Da han var sytten begynte han å tale i bønnegrupper, og etterhvert startet han den ideelle organisasjonen Life Without Limbs.

nick-vujicic-skateboard

I dag har Nick oppnådd mer enn de fleste har i livet. Nick flyttet fra Brisbane, Australia til California i 2007, der han er president og administrerende direktør i en non-profit organisasjon, Life Without Limbs. Etter at han holdt sitt første tale engasjement da han var 19, har Nick reist verden rundt, delt sin historie med millioner av mennesker, snakket til en rekke ulike grupper som studenter, lærere, ungdom, forretningsmenn. Og kvinner, gründere og kirkelige menigheter av alle størrelser. Han har også fortalt sin historie og blitt intervjuet på ulike tv-programmer over hele verden.

I 2005 ble Nick nominert til Young Australian of the Year Award. Den 12.februar 2012 giftet han seg med forloveden Kanae Miyahara, og august 2012 ble det avslørt at de venter sitt første barn.

nick-india-kids

Nick-Vujicic

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans første bok, Life Without Limbs ble utgitt i 2010. Det er laget en kort dokumentar filmet i 2005 der filmen fremhever hans hjem liv og vanlige aktiviteter. Den andre delen av DVD ble filmet på sin lokale menighet i Brisbane – en av hans første profesjonelle motiverende taler. Han spilte hovedrollen i kortfilmen The Butterfly Circus, som vant Film Project (topp premien) i 2009 og Best Short Film Award på Method Fest Film Festival, der Vujicic ble også kåret til beste skuespiller i en kortfilm. Butterfly Circus vant også den beste kortfilmpris på The Feel Good Film Festival i Hollywood i 2010.

 

Kilder:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nick_Vujicic

http://www.lifewithoutlimbs.org

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=trUBA_PXyYg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: