ELEVER HENGER UT LÆRERE PÅ INTERNETT!

 fbscreenshot-36UnetRY_d

”Hundrevis av elever i grunnskole og videregående skole tar bilder av anmerkningene de får i orden og oppførsel, og legger dem offentlig ut på nett.” står det i en artikkel på vg.no. Lærere blir hele tiden hengt ut på nettsteder som for eksempel Facebook og jeg tror neppe elevene virkelig skjønner hva det er de egentlig utsetter lærerne for.

Stadig blir lærere spesielt på videregående og ungdomsskolen hengt ut på internett. I artikkelen som ble nevnt i innledningen fra vg.no er det skrevet om elever som har tatt bilder av anmerkningene sine og lagt dem ut på Facebook. Dette gjør de for å ”skryte” av dem og henge ut lærerne. Det er anmerkninger som ”slo medelev med agurk”, og andre som er mye mer upassende som å kalle lærere for ting som ”hore” og ”mongolid”. Det var også anmerkning for blotting i klasserommet. Elever som leser disse anmerkningene finner dem utrolig underholdende og morsomme. Det hender også at det blir tatt ”snikbilder” med mobiltelefoner av lærere som underviser og blir lagt ut på Facebook.

Det er ingen som ser ut til å tro at lærere faktisk er helt vanlige mennesker med virkelige følelser. Elever har et relativt følelsesløst forhold til lærere, dermed vil det ikke gå opp for elevene at det de gjør kan såre dem. For mange elever vil det virke som om lærerne bare vil ”staffe” dem med lekser og andre plikter. Og som tenåringer flest vil elevene helst være ”fri”, til å gjøre det de selv vil og ikke bli fortalt hva de skal gjøre. Dette kan skape irritasjon og avsky mot lærerne, det er da elevene begynner å henge ut lærerne.

En del elever har bare ikke noe respekt for lærere og vil som regel bare kverulere og irritere dem. Dette finner flere medelever underholdende. Slik vil ”pøblene” får inntrykk av at dette er ”kult” og dermed vil det medføre at det ikke vil slutte med det første. Elevene, altså tenåringene i dagens samfunn er uansett utrolig dyktige med data og internett, mye flinkere enn de aller fleste lærere. Det gjør det ekstra lett for elever å bruke internett mot lærerne. Om bare lærerne kunne fått litt mer kunnskap om internett og databruk kunne dette nok vært et litt mindre problem.

Lærerne blir selvfølgelig utrolig lei seg når de finner ut at ting som dette ligge ut på internett slik at alle kan se det, uten at de har visst om det selv. Anmerkningene bør bare være mellom skolen, lærer, elev og foresatt. Og bildene burde absolutt ikke blitt lagt ut i det hele tatt, ikke med mindre en har samtykke av den som er på bildet.

 

KILDER(+BILDEKILDE): http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Elever-skryter-pa-nett-om-darlig-oppforsel-7125342.html
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=10113764

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: