Mann mistet livet etter haiangrep

En 47 år gammel lokal mann ble onsdag formiddag angrepet av hvithai da han tok seg en svømmetur ved Muriwai Beach på vestsiden av New Zealand.

Mannen befant seg svømmende omtrent 50 meter utenfor kysten og angrepet ble observert av en fisker i området. Øyenvitnet forteller til New Zealand Herald at det plutselig var blod over alt og at mannen kjempet for livet da den fire meter lange haien angrep.

Haien skal ha bevegd seg bort fra svømmeren men snudd noen øyeblikk senere. Mannen som holdt hodet over vann ble plutselig dratt under og angrepet på nytt. Det er fortsatt usikkert på hvor mange haier som var involvert i angrepet.

Øyenvitnet Pio Mose forteller at det var helt forferdelig mareritt å se den uheldige mannen kjempe nytteløst mot det han tror kan være mer en bare en hai. Han skrek gjentatte ganger at han måtte svømme til steinene, men da haien/haiene vendte tilbake, var det ikke noe håp igjen for 47-åringen som døde av angrepet.

Haiangrep som dette er svært sjeldne i New Zealand, og Mose forteller at han aldri har sett hai i området. Siden 1837 har det bare blitt registrert 14 tilfeller med dødelige haiangrep. Slike angrep er langt mer vanlig i nabolandet Australia, hvor det er et bedre tilpasset klima for haiene.

 

Kilder:

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-21597746

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10107999

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: