Gutt(13) sto bak 10 drap

En gutt sto bak ti drap. Fredag (1.03.13) ble han selv et offer i Mexicos blodige narkotikakrig. Han var en av seks mennesker som ble funnet drept langs en veistrekning i delstaten Zacatecas. Det viser seg til å være en 13 årig Jose Armando Moreno Leos. Noen uker før han ble funnet drept, ble gutten arrestert av føderalt politi. I avhør skal han ha tilstått å ha utført flere drap for et av landets mange narkotikakartell. Etter at han var pågrepet, forklarte han at han hadde deltatt i minst ti drap og at han var god til å skyte med kraftig våpen.

Etter pågripelsen ble han løslatt, fordi mexikansk lov forbyr fengsling av lovbrytere under 14år. I fengslingsmøte forklarer moren at hun mistet kontrollen over sønnen da han var rundt elleve år gammel.

De er alle unge mennesker. De fem andre drepte personene var fire kvinner og en mann. Alle hadde blitt likvidert.

– De er alle tilsynelatende unge mennesker. Det er virkelig trist, men vi ser stadig flere unge mennesker som dropper ut av skolen og selger narkotika på gatene. Alle ender opp på samme måten. Enten i fengsel eller på kirkegården, sa statsadvokaten.

Dessverre er ikke 13-åringen Leos den første unge gutten som har blitt vervet av Mexicos narkotikakartell. I 2010 ble 14 år gamle Edgar Jimenez Lugo pågrepet og tiltalt for å ha tatt del i tortur og drap. Han tilsto handlingene da han ble ført frem foran TV-kameraer og journalister.

Det finnes også videoer der 13-åringen skal ha posert på videoene, og man kan se Lugo mens han slår en fange som henger opp ned med en kølle. Lugo ble dømt til tre år i fengsel.

Den blodige krigen mellom myndighetene og narkotikakartellene har kostet rundt 70.000 mennesker livet de siste seks årene.

Kilder:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10114408

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: