Verdens rareste by ligger i Norge

De norske byen Longyearbyen er kåret til verdens rareste by. Her får du ikke bli gravlagt, skriver det amerikansk reisemagasinet Travel+ Leisure. De kommer bare opp igjen. På listen finnes det også byer med åndelige krefter, gatenavn som potato (potet), bean (bønne) og pea (ert), og uten postnummer.

Longyearbyen ligger på øya Spitsbergen, Svalbard. Lokalstyrelederen/ordføreren  Christin Kristoffersen lo godt da hun hørte dette.

-Jaså ja, er vi så rare. Hadde det nå bare vært på grunn av det unike og velfungerende samfunnet vi har her ute i Arktis, da kunne jeg sagt meg enig, sa hun.

Sleet

Årsaken til at ingen kan bli gravlagt her, er fordi  det er permafrost, og det gjør det veldig vanskelig. De kan rett og slett komme opp igjen, sier ordfører Kristoffersen.  Det går an å søke om å få gravlagt noen her.

Slab City i California er en av de byene som også er kommet på listen over merkelige byer. Byen har nemlig ikke noen lover eller regler. Den har heller ikke innlagt vann.  En annen spesiell by er Centralia i Pennsylvania. Der var det en brann for over 50 år siden, og det skal visst ennå brenne under bakken. Flere turister kommer her for å ta på den varme bakken. Byen har bare 10 innbyggere.

 

Kilder :

–       http://www.travelandleisure.com/articles/worlds-strangest-towns/1

–       http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10107830

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: