President Hugo Chávez er død

Klokken elleve på tirsdags kveld kom visepresidenten Nicolas Maduro i Venezuela med en melding om at presidenten Hugo Chávez var død. Presidenten døde klokken 17.25 på ettermiddagen den 5.mars. Det var kreft som tok livet av presidenten. Han hadde vært syk i to år, men det var ikke kjent hva slags kreft han hadde.  I juli kom presidenten fram med at han hadde kreft, men sa selv var på bedringens vei. Presidenten var flere ganger til behandling i Cuba, siste gang  var i desember 2012.

sleeeeet

Det er Maduro som tar over for Chávez. Maduro sier han lover å videreføre hans arv. Flagget hans vil bli heist opp i ære og verdighet. ”Comandante , hvor enn du er, tusen takk, takk på vegne av folket som du beskyttet og elsket og som aldri ville svikte deg” sier Maduro.
“Til alle sosiale og politiske organisasjoner ber vi om respekt. Dette er et øyeblikk med dyp smerte,  som kun krever forståelse, grunnleggende respekt, de største idealer om et fredelig fedreland om demokrati til president Hugo Chávez ”, sier visepresidenten.

Seeel11

Presidenten hadde blitt 59 år denne sommeren.  Han var den 53. presidenten i rekken. Etter et mislykket kupp i 1922, stiftet han partiet Movimiento Quinta Repùblica. Han ble valgt til president i 1998 og har sittet med makten siden.

En periode før Chávez døde, var det mye rykter om helsetilstanden hans. I midten av februar måtte de legge ut et bilde av han og hans døtre for å vise at han fortsatt var i live. Men så ble han mye dårligere, og visepresidenten Maduro ba folket be for han.

Kilder :

–       http://no.wikipedia.org/wiki/Hugo_Ch%C3%A1vez

–       http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10101170

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: