NY GENERASJON!

Skjermbilde 2013-03-06 kl. 12.53.53

Ny Generasjon er en felleskristen elev- og studentorganisasjon for ungdommer på studiesteder som ungdomsskoler, videregående, høyskoler og universiteter. Kristne ungdommer fra ulike kirkesamfunn samles for å be og gjøre Jesus kjent på skolene sine. Dette gjøres på kreative og morsomme måter som sprer glede for alle på skolen, kristne og ikke kristne. 

Organisasjonen ble grunnlagt av den nå 42 år gamle Stephan Christiansen i 1996 som også er formann i landsstyret. Daglig leder er Espen Gilsvik. Ny Generasjon er til for å kunne hjelpe, utruste og inspirere unge mennesker til å ikke være flau over hva man tror på og spre budskapet om Jesus. Ny Generasjon gir materialer, ressurser og støtte til elevene for at det skal kunne bli så bra som over hodet mulig.

Et motto som “min skole- mitt ansvar” forteller hva Ny Generasjon handler om. På hvert studiested arbeides det for å opprette en Ny Generasjons-gruppe som støttes på to ben, bønn og utadrettet arbeid. Her tar elevene selv initiativ og motarbeider mobbing ved å skape et godt og inkluderende miljø.

esssssssspeeeeeeen

NG-gruppene styres som sagt av elevene selv. Derfor er det så mange forskjellige ting man kan gjøre. Man kan holde bønnemøter, andakter(f.eks en gang i måneden til en gang i uka), eller ulike “events” som å dele ut kakao, slikkepinner, oppmuntrende post-it -lapper, påskeeggjakt, vaske sykler, bolleutdeling, konkurranser osv. Ja, det er bare fantasien som setter grensene. På skoler hvor det er blitt skapt NG-grupper, har det kommet veldig mange positive tilbakemeldinger fra elevene og til og med lærerne.

I fjor var det omtrent 180 skoler i Norge som hadde en aktiv skolegruppe. Og fra 2002 begynte Ny Generasjon å spre seg til andre nasjoner og totalt i dag berører det 21 nasjoner.

For å vite mer om Ny Generasjon kan du besøke nettsiden herhttp://www.nygenerasjon.no/ 

Skjermbilde 2013-03-06 kl. 19.56.44

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: