Kumbh Mela festivalen

Kumbh Mela festivalen, som finner sted hvert tolvte år, feires der de tre store elvene Ganges, Yamuna og Sarasvati møtes. Hinduistene som kommer tror at bading i elven vil rense dem for deres synder. Festivalen, som blei feiret i Februar i år, er noe så spesielt som ”maha kumbh mela”, noe som bare dukker opp en gang hvert 144. År. Det finnes nemlig tre typer ”kumbh”. En ardh (eller halv)-kumbh, og blir holdt hvert 6. År. En  Purna (full)- kumbh holdes hvert 12.År og alltid i Allahabad. Maha Kumbh mela er noe som avholdes etter 12. Purna festivaler (144 år) og holdes alltid ved Allahabad. Astrologi bestemmer det praktiske av festivalen, som for eksempel dato og lengde. Festivalen er regnet som verdens største folkesamling, med over 100 millioner besøkende hinduister. Med en så utrolig mengde mennesker, samlet på cirka 150 kvadratkilometer,  har festivalen blitt observert på satellittbilder tatt fra verdensrommet.

 

Under Kumbh Mela festivalen er det en utrolig mengde folk på et lite område.

Under Kumbh Mela festivalen er det en utrolig mengde folk på et lite område.

I anledning festivalen blir det faktisk laget et hel by. Byen har ifølge National geographic har 35.000 toaletter, 14 midlertidige sykehus, og 243 leger. I tillegg er det også 30.000 politimenn. Til tross for mange politimenn og en stor mengde folk, går det meste rolig for seg under festivalen. Alt av telt og bygninger er reist opp kun under festivalen og vil blir revet etter de 55 dagene festivalen varer.

 

Festivalen har sitt utspring i hinduistisk mytologi. Mange hinduister mener at guder og demoner kjempet over en mugge med nektar, så falt et par dråper i byene Allahabad, Nasik, Ujjain, Haridwar ; De fire byene der festivalen har blatt avholdt i århundrer.

 

Det som virkelig er spennende med den store folkesamlingen, er de interresante folkene du kan møte på. Overalt finnes det folk som gjør veldig unormale ting for oss vestlige. Eksempler på dette er Mannen på bildet over, som visstnok skal ha holdt hånden i vært i over 40 år (!), både dag og natt,  for å vise sin dedikasjon til troen. Det finnes selvfølgelig en mann som kun har stått på en fot i 10 år.

 

Denne mannen har stått på en fot i over 10 år.

Denne mannen har stått på en fot i over 10 år.

Et annet eksempel er mannen Naga Saraswati, som blir stoppet av politiet idet han skal til å begraves levende. Mannen, som hevder å ha blitt begravet levende flere ganger, mener at det ikke vil være noe problem å overleve under jorden i 9 dager. Sarawati er en Sadhu, som vil si at han er en asket som avstår fra seksuell aktivitet. Akkurat det er kanskje like greit, med tanke på at Saraswati etter litt meditasjon finner ut at han skal bevise sin mentale styrke og meditasjonens kraft, ved å løfte 5 mursteiner, med en samlet vekt på 17. Kilo for å vise sin mentale styrke. Dette er jo greit nok, men situasjonen blir en annen, når en får vita at mannen skal gjøre det bare ved bruk av penisen.

 

Saraswati i det han løfter mursteiner med en samlet vekt på 17 kilo ved hjelp av penisen sin.

Saraswati i det han løfter mursteiner med en samlet vekt på 17 kilo ved hjelp av penisen sin.

Saraswati er ikke den eneste som bruker penisen til unormale ting, det finnes også folk som trekker biler ved å binde et tau rundt den, og trekke bilen etter seg.

 

NB- Jeg fikk oppgitt litt forskjellige opplysninger etter hvert som jeg lette på nettet for å finne ut om denne festivalen. Nettavisen hevder at festivalen er en ”maha kumbh mela”, noe som i følge dem finner sted hvert 12. År. Da jeg lette fant jeg ut at det er ”purna kumbh mela” som finner sted hvert 12. År. Det var også litt usikkerhet rundt hvorvidt dette er en maha kumbh mela, eller en kumbh mela.  Det sto imidlertid på wikipedia at festivalen i 2013 var en Maha kumbh mela, så jeg valgte å skrive i artikkelen at dette er en maha kumbh mela, men kan altså ikke stadfeste dette med sikkerhet.

 

Kilder : http://www.nettavisen.no/side3/article3578589.ece

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-india-21395425

http://en.wikipedia.org/wiki/Kumbh_Mela

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: