Kritikerne hyller Karpe Diem.

Magdi Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Patel toppet albumlista med deres forrige album «Aldri solgt en løgn». De var de første rapperne som ble tildelt prisen som Årets Spellemann. Også deres nyeste album «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden» toppet albumlista. De var med på å trøste en hel nasjon i terrorsorgen med musikken deres.

Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden.

22. juli henger som et mørkt teppe bak flere av sporene, det kan man høre i «Påfugl» og «Sakte Film». I tillegg tematiseres den arabiske våren, sedvanlige kulturelle gnisninger og sterke møter med døende fans. Det er noe som har preget albumet.

Kusinen til Chirag preger coveret, mens det er bilde av broren til Magdi inni albumet. Kona til Magdi, Oda Felicia Bardal Sigstad, korer på «Nyrestein».

Anmelderne roste særlig tekstene på albumet.

 

Albumet ’Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden’ fikk terningkast 5 av VG.

”Refrengene er klebende, arrangementene inviterende og stort sett myke. Helheten trues aldri av alle de tematiske sprangene i uttrykk.” –Stein Østbø

 

Plata fikk terningkast 5 av P3.no, men anmelderen mente at verken «Porselen» eller «Skåler med blod» belønnet gjentatte lyttinger. Etter min mening er «Porselen» platens vakreste låt. At den gikk anmelderen hus forbi er trist.

”Karpe Diem blir bedre for hver plate de gir ut”Marius Asp.

 

”«Toyota’n til Magdi» har allerede imponert med sin harde beat, skurrende bassmelodi og frydefullt aggressive rapping fra både Magdi og Chirag, og «Nyrestein» er et annet høydepunkt.

Men det er «Jens» som topper kaka, med en tung, kjapp rytme, massevis av ’attitude’ og en Magdi i «Ibsens ripsbusker»-høygir. Terningkast 5.” –RANNVEIG FALKENBERG-ARELL (Dagbladet.no)

 

Leverte historisk rapkonsert i Oslos storstue.

Etter nok ett år med suksess, fylte den norske rap duoen Oslo spektrum. I følge nettmagasinet kingsize.no var det en magisk opplevelse.

Dette skrev Stian Nicolaysen (kingsize.no) om konserten:

”Når «Tusen Tegninger» kommer, merker man hva denne sangen betyr for alle i konsertlokalet, og når Fadlabi dukker opp på scenen for å framføre «Naomi», etterfulgt av «Påfugl» med harpe-avslutning, kunne det nok fått de verste gangsterne til å bli emosjonelle. Å avslutte hele denne maktdemonstrasjonen med «Her» hadde fungert veldig bra, men, for å si det på godt norsk, de velger heller å ”toppe heile driden”. De har et ess i ermet. Alle lys i salen går av, og enkelte publiummere er faktisk på vei til å dra. Plutselig dekkes hele storskjermen med filming fra backstagen, hvor blant annet en smørblid akam1k3 holder på å knekke kjeven av smiling. Når en rød Toyota plutselig kommer til syne og bassen dunker, da veit du at du er vitne til en konsert i særklasse.”

[ http://kingsize.no/News.aspx?ArtNo=26900 ]

 

SXSW.

Karpe Diem går i fotsporene til norske rappere som Jaa9 & OnklP, Equicez, Lars Vaular og A-Laget etter at de ble valgt ut til å representere Norge på den amerikanske bransjefestivalen SXSW (South by Southwest).

Bransjefestivalen South By Southwest (SXSW) i Austin regnes som den desidert største i sitt slag, og etter hvert har det blitt vane for et utvalg norske artister å ta en vårtur til USA for å spille konserter, knytte nye kontakter og nå ut til et amerikansk og internasjonalt publikum.

Det norske musikkbransjen er også sterkt presentert på SXSW, som startet på selveste kvinnedagen. SXSW arrangeres fra 8. mars til 17. mars.

Karpe er nominert til 3 Spellemann priser i år. Under kategoriene pop, tekstforfatter og årets musikkvideo. De har vunnet to tidligere. Vi krysser fingrene for flere.

En ting er sikkert: Karpe skuffer ikke.

http://p3.no/musikk/store-gutter-grater-ogsa/

http://gaffa.com/nyhet/69138

http://www.dagbladet.no/2012/09/20/kultur/musikkanmeldelser/musikk/anmeldelser/karpe_diem/23493431/

http://kingsize.no/News.aspx?ArtNo=26900

Advertisements
Tagged , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: