Mobilbruk i trafikken

251542

Flere og flere bruker mobilen aktivt mens de kjører. I en undersøkelse fra 2011 av If skadeforsikring innrømmer én av fire bilister at de ofte bruker mobiltelefonen mens de sitter bak rattet.

Det er de yngste sjåførene som er verst, men også eldre bidrar til statistikken. Det verste er kanskje at to av tre sjåfører har barn i bilen mens leser eller skriver SMS samtidig som de kjører.

De gamle reglene gikk ut på at det var lov å sende tekstmeldinger hvis mobilen var fastmontert i bilen. De nye reglene derimot går ut på at den eneste tillatte berøringen av fastmonterte mobiltelefoner blir å starte og avslutte en samtale.

Mobilbruk i trafikken skaper unødvendig fare og hovedbegrunnelsen for de nye reglene er trafikksikkerhet. De nye reglene skal gjelde fra 2.mai, og straffen for brudd på reglene regnes å bli ca 2300 kr.

Regjeringen har gjort endringer i regelverket for bruk at mobiltelefoner når en kjører bil, og UP-sjef Runar Karlsen sier at det kanskje kan bli en utfordring å håndheve den ny loven, men han håper at et lovforbud vil ha oppdragende virkning på bilførerne, akkurat som røykeloven.

I USA viser undersøkelser at mobilbruk en medvirkende årsak til opp mot 16% av dødsulykkene i trafikken. Og i følge vegdirektoratet er det ingenting som tyder på at tallene er lavere i Norge.

Kilder:

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7473873

http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10114537

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: