St. Patrick´s day

St. Patricks dag, også kalt “Paddie´s day”, er Irlands nasjonaldag som feires den 17.mars, til minne av landets skytshelgen St. Patrick.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I blant annet USA, Storbritannia og Irland er det tradisjon å kle seg i grønt denne dagen. Over hele verden møtes irer og fester med øl og musikk. Dette skjer ofte på irske puber, og mange steder holdes det parader, hvor deltagerne er kledd i grønt og oransje som et symbol på Irland. På de fleste irske puber i England og Irland serveres denne dagen kun Irish stew og Guinness øl. St. Patrick regnes også som mannen som innførte kristendommen i Irland.

Dagen markeres spesielt på steder hvor det er en betydelig irsk befolkning, som i blant annet New York.

I forbindelse med dagen hadde en gruppe studenter markert Saint Patrick’s Day på sin helt spesielle måte. De fleste av oss har sett t-skjorter med påskriften «Kiss Me I’m Irish». Men disse studentene tok slagordet et skritt lenger og delte ut gratis kyss på ordentlig, og filmet det med skjult kamera. De filmet videoen over tre dager på Brigham Young University i Utah. Edge satte opp skjult kamera for å få ekte reaksjoner på film, og fikk to av sine irske venner til å påta seg rollen som kyssere.

Det kom tydelig fram hvilket kjønn som er mest ivrig på å kysse fremmede mennesker de kommer over. I løpet av tre dager snakket Preston med 111 jenter, og bare 36 kysset ham. Kathleen snakket med 78 gutter, og 64 kysset henne, forteller filmskaper Stuart Edge til Dagbladet.

Det er usikkert hvor uttrykket «Kiss me I’m Irish» kommer fra, men ifølge kysseglade irer skal det være lykkebringende å kysse en med aner fra landet.

Videoen er blitt en suksess, og nærmer seg nå en halv million visninger etter at den ble lagt ut på Youtube. Videoen kan dere se her:

http://www.dbtv.no/?vid=2231816537001

480x

 

 

 

 

 

 

 

 

Screen Shot 2013-03-21 at 12.14.09 PM

 

http://no.wikipedia.org/wiki/St._Patricks_dag

http://www.dagbladet.no/2013/03/17/nyheter/saint_patrick/st_patricks_day/dbtv/utenriks/26249427/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: