Barnehagegranskingen

Er barnehagene så trygge som vi egentlig tror? Stiller de opp til de kravene vi har? I det siste har avisene undersøkt mange forskjellige barnehager og funnet ut at barnehagene ikke er så trygge som vi egentlig tror.

I en barnehage i Sandnes ble barna satt på en stol som en skammekrok, og truet med belte. En bekymret mor henvendte seg i fjor til kommunen for å få fortelle om denne uforsvarlige straffemetoden. Kvinnen forteller at hun hadde flere ganger sett barn ”bli satt på stolen”. De ansatte roper til barna ”nå sitter du på stolen til du er blitt snill”, forteller kvinnen. Senere ved en annen anledning skal en annen ansatt sagt til barnet som satt på stolen ”hvis du ikke er grei, så finner jeg frem beltet”.

Å straffe barn med å feste dem fast til en stol er helt feil. Barn skal aldri straffes på en så dramatisk måte. Barn skal få beskjed om noe de har gjort er feil, men aldri straffes.

1363118437826_204

En annen dramatisk historie er om den 4 år gamle Magnus. Magnus var bare 15 måneder da han ble utsatt for 2 og 3 grads forbrenning i barnehagen. En gråtende Magnus skulle bli badet av en ufaglært ansatt. Den ansatte fylte i alt for varmt vann uten å kjenne på vannet.  Magnus gråt allerede før den ansatte sette han ned i vannet. Den ufaglærte ansatte ble ropt på av en annen ansatt, mens Magnus sto i vannet. Heldigvis klarte han å holde den ene foten over vannet, mens han skrek av smerte.

Da de fant ut at Magnus hadde stått i alt for varmt vann, fant de fort ut at dette var virkelig ikke bra. De sendte han rett til legevakta, der han senere ble sendt til sykehuset.

Bena hadde fått 2 og 3 gradsforbrenning, og han måtte senere få transplantert hud til begge bena. Det tok over et år å venne Magnus til å bli trygg i vannet igjen, forteller faren.

 

Barnehageassistenten ble i 2010, dømt til 21 dagers fengsel for uaktsom legemsbeskadigelse.

Det å få en telefon fra barnehage, om at barnet ditt er på vei til sykehuset, er helt forferdelig. Foreldrene til lille Magnus ble helt rystet da de fikk den forferdelige nyheten.

”slik skal det ikke være i en barnehage”, forteller moren.

Den ufaglærte ansatte forteller ville ikke kommentere saken, men forteller at barnehagen var ofte dårlig bemannet.

1363119337963_967

15 måneder gamle Magnus Ingebrigtsen måtte transplantere hud etter den store brannskaden

 

Jeg synes at det er bra at alle disse hemmelighetene kommer frem. En barnehage skal være et trygt sted for foreldre å levere barna sine til.

Vg´s journalister har gransket i over 4500 tilsynsrapporter fra norske barnehager, og funnet ut hvordan hele 30 barnehager bryter loven.  At det skal være drukningsfare eller kloakklekkasjer i barnehager er gale. I en annen barnehage ble de også funnet rød fluesopp. Barn er utrolig skjøre og tenker ikke alltid over hva de gjør, og hvor farlig det kan være.

Jeg håper at i fremtiden vil barnehagene vil bli et tryggere sted for barn, og at de vil bli sjekket bedre enn det de er blitt til nå. Barnehager bør også være nok bemannet slik at vi kan unngå slike farer.

 

Kilder:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/barnehager/artikkel.php?artid=10108395

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/barnehager/artikkel.php?artid=10108396

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/barnehager/30brudd/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: