Gutten som fikk millioner på sekunder

Nyhets app = stor suksess

Det hadde gitt seg at ungkaren hadde fått mellom 175 og 355 millioner kroner fordi en gigantisk bransje hadde kjøpt en ”app” som denne gutten hadde laget. Appen går under navnet Summly og gutten bak det hele heter Nick D’Aloisio.

5708615

Nick D’Aloisio er en britisk gutt på 17 år. Han ble født 1 november, 1995 i Australia. Da han først lagde Summly, var han kun 15 år! Og nå er han en tenårings millionær.

Summly er en app som bringer deg de nyeste nyhetene på et enkelt tast. Summly oppdatere og viser alle de beste nyhetene uten at den kreve noe, utenom internett selvfølgelig. Du kan velge hvilke kategori du liker best, og Summly vil finne fram hvilke nyheter som passe for deg og de som er nye og gode. Utrolig nok har appen klart å skaffe seg over 200 000 brukere på kun noen få måneder.

Scrabble

Appen Summly
Midlertidig ikke tilgjengelig

Appen som han lagde ble ett stor suksess.  På grunn av appens popularitet fikk den også oppmerksomheten til en av verdens mest kjente firma innenfor sosiale medier, Yahoo.

Yahoo hadde sett hvor stor denne appen har blitt og nå har kjøpt appen fra Nick. De har skrevet én kontrakt, der Yahoo kjøper Summly for 175 millioner kroner. Han fikk 175 millioner kroner i kontant! Det beløpet han fikk utgjør kun 90 prosent, og de resterende 10 prosentene utbetales i aksjer. Og i den kontrakten står det også at han skal også jobber for Yahoo i ett og et halvt år.

Skjermbilde 2013-04-05 kl. 10.51.59

Kontrakten mellom Nick D’Aloisio og Yahoo

Nick D’Aloisio hadde ikke forventet seg et så stort beløp. Han hadde egentlig tenkt å kjøpe et par Nike sko for de pengene han tjente på Summly, men nå kan Nick D’Aloisio kjøpe seg tusen par sko for summen han fikk av Yahoo.

Pengene ble selvfølgelig brukt til å kjøpe sko, i tillegg kjøpte han seg en ny data der han kan fortsette å lage nye ”apps” og resten la han pengene inn i banken.

Man kan ikke foreløpig få tak i appen Summly fordi Yahoo og Nick skal gjøre store oppdateringer og forbedringer.

Nick D’Aloisio har brukt lang tid på å lage denne appen og har tenk ganske grundig gjennom det. At appen ble veldig populær er velfortjent og at han kan være stolt øve å ha laget en stor suksess.

Skjermbilde 2013-04-05 kl. 11.00.54

Hvordan appen Summly ser ut

Kilder: 
http://en.wikipedia.org/wiki/Nick_D’Aloisio

http://www.itavisen.no/nyheter/17-åring-styrtrik-på-app-896

http://summly.com/#

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: