Dyrene som ble filmstjerner

I filmatiseringer av Astrid Lingren sine bøker har vi flere ganger sett dyr på skjermen. Filmstjerner som ikke har blitt jaktet på av paparazzier eller gått på den røde løperen. Men hva skjedde egentlig med disse dyrene?

herr-nilsson_0

Pippi-filmene er høyt elsket av mange barn og voksne. Pippis ape, Herr Nilsson, var en spesielt populær figur. Da Pippi-filmene var på sitt mest populære slet faktisk svenske dyrehager med at folk brøyt seg inn i dyreparkene og stjal aper. Herr Nilsson ser ut som verdens snilleste apekatt på filmen, så det er ikke så rart at å ha sin egen ape sto høyt på ønskelisten hos flere. De skulle derimot bli overrasket over den stygge sannheten, Herr Nilssons mange apestreker. Han var høyt og lavt, tisset på skuespillerne og var aldri der han skulle. Skuespillerne var rett og slett redde for han. Så rampete var han at de måtte bytte han ut med en utstoppet ape.

hest460

Også et annet dyr var med i Pippi-filmene som en av hovedrollene, nemlig hesten “Lilla Gubben”. Lilla Gubban ble spilt av Bunting, som ble lånt vekk fra Solna rideskole. Han var en veldig snill hest, men filmteamet var redde han kom til å bli for voldsom, så de ga han beroligende medisiner. Da skuespillerkarrieren var slutt levde han et fint liv i stallen, og ble hele 25 år.

batsmann

På skjærgårds Saltkråkan var hunden “Båtsman” sjefen. Som hunden og bestevennen til hovedpersonen Tjorven var han på skjermen nesten konstant igjennom hele filmen. Saint Bernardshunden med navn “Caesar” var skuespilleren. Han ble lånt til filmopptakene av en svensk familie i Lingheim i Östergötland. Da Caesar var blitt berømt kranglet eierne hans om foreldreretten, og det gikk så langt at de måtte til tingretten.

gris460

Emil i Løndeberget var veldig glad i grisungen sin, som også hadde navnet “Grisungen”. Denne grisen ble kjøpt for 140 kroner, men utgiftene ble allikevel langt større. Grisungen hadde nemlig en krevende rolle, han skulle spille full. Produksjonsteamet leide den danske hundetreneren Ernst Schack og konen hans Ella for å lære grisen teaterkunster. Dette måtte produskjonsteamet betale hele 10 000 svenske kroner for. Grisungen levde ikke et langt liv i sus og dus som filmstjerne, han ble julemiddag.

Kilde: http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10108622

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: