Massevoldtekter sprer frykt i Syria

Massevoldtekter sprer frykt i Syria, ifølge ny rapport. I Syria ble en 18-åring arrestert av syriske regjeringsstyrker, og de tok med seg guttens kjæreste, søster, mor og kvinnelige naboer til fengslet. Deretter voldtok soldatene kvinnene én etter én foran 18-åringen. Dette kommer fram i en rapport fra den amerikanske organisasjonen «Women under siege».

Den atten år gamle gutten hadde vært soldat i Den frie syriske armé i under en måned da han ble arrestert. Den frie syriske armé er den viktigste væpnede motstandsgruppen mot Bashar al-Assads regime i Syria. Den amerikanske organisasjonen skriver at ”gutten gråter ukontrollert når han forteller om torturen han ble utsatt for”. I samtaler med psykiateren Yassar Kanawari forteller den tidligere soldaten at han lider av ryggskader etter torturen. Når han blir spurt av Kanawari om han selv også ble voldtatt blir han taus.

Voldtekt er en forbrytelse og et seksuelt overgrep der noen blir påtvunget seksuell omgang, ofte ved bruk av trusler, vold eller medikamenter. En person som skal begå en voldtekt mot et annet menneske trenger ikke nødvendigvis bruke fysisk eller psykisk makt. Et eksempel på dette er når overgriper blander narkotika eller medikamenter i drikken til den personen man vil voldta. Medikamenter som blir brukt til dette formålet, blir ofte kalt voldtektsdop. Voldtekt blir ofte brukt som et verktøy for å kontrollere, true og ydmyke motstanderen.

Den amerikanske organisasjonen «Women under siege» har klart å samle inn 162 historier fra mars 2011 til mars 2013 og delt det inn 226 forskjellige saker. Alle sakene er «ubekreftede», siden organisasjonen ikke har hatt noen mulighet for å få dem bekreftet uavhengig. 80 prosent av sakene gjelder kvinner. Det yngste offeret var syv år – det eldste offeret var 46 år. 85 av ofrene hadde blitt utsatt for voldtekt. 40 prosent av sakene handler om gruppevoldtekter, ifølge organisasjonen.

Journalisten Lauren Wolfe skriver at overgrepene ”skaper en nasjon av traumatiserte overlevende”. Ikke bare de som blir voldtatt blir traumatisert, men også barna, som noen ganger er vitner til overgrepene, skriver Wolfe.

729x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

729x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Voldtekt

http://www.dagbladet.no/2013/04/04/nyheter/syria/utenriks/bashar_al-assad/krig_og_konflikter/26507785/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: