Utstillingsdukke med kvinnelige former

Mange har irritert seg over at utstillingsdukkene er så tynne, og det er veldig få folk som ser ut som det. Nå har svensker gjort noe med det. Dette får folk til å juble.

Allerede høsten 2010 kom det fyldige mannekenger til butikkjeden Åhléns City i Malmø. En svensk blogger skrev at dette var kjempebra, men det fikk ikke så mye oppmerksomhet. ” Utstillingsdukkene minner faktisk om et ekte menneskes størrelse. Hun er fortsatt slank, men det ser sunt ut ” skriver den svenske bloggeren.  Det var ikke før Facebook-siden Womans Rights News denne uken plukket opp bilde, at hele verden begynte å diskutere dette.

Mannekeng

Det er mange som har kommenter dette.

” 1969 – det første mennesket på månen. 2013- den første menneskelignende utstillingsdukke. Det går seint” skriver en mann til VG sine sider.

” På tide. De fleste ser ikke ut som mannekengene i butikkene. De er for tynne, og det gjør at jeg ikke får lyst til å handle i en rekke butikker fordi jeg likevel ikke vil se ut som modellen i vinduet. Med nye mannekenger er det relevant for flere å handle der nå» skriver Debi David.

Det er også folk som blir sure for dette og synes at de tynne blir rakka ned på .

” En flott kvinne må vel ikke ha den mengden fett på kroppen? Hva med de som er tynne, da? Er ikke de flotte? ” skriver en mann til VG. Mange mener at det er dumt at de tynne blir klaget på mens de med former får ros.

Washington Post har gjort en feil og hevdet at modellen er bløff, ettersom Hennes & Mauritz ikke kunne bekrefte at de har slike utstillingsdukker. Men det er ikke H&M sine utstillingsdukker, det er Åhléns. ” I flere år nå har vi hatt dukker i ulike størrelser, siden aller våre kunder er forskjellige” sier Therése Johnson Sundberg, vikarierende  informasjonssjef hos Åhléns til Aftonbladet.

Det er viktig å vise at alle skal ikke være sykelig tynne. Det er fint og normalt å ha former. Når du går rundt i butikker og ser mannekenger som er tynne og har på seg de flotte klærne, så har kanskje folk lett for å tenke at det er bare tynne folk som kan gå i sånt. I dag har verden gjort et så dårlig bilde for hvordan folk skal være, at det er nesten umulig å nå opp til målet.

I følge Chigaco Tribune er den gjennomsnittlige mannekengen 15 cm høyere og seks størrelser mindre enn en gjennomsnittlige amerikaner. Helsemyndighetene i Irland og Storbritannia advarer akkurat mot dette.  De mener at bruken av tynne modeller kan føre til spiseforstyrrelse hos folk.

De burde hatt mannekenger med mange forskjellige former, noen tynne, noen normale, og noen litt store. Alle burde få ros får den kroppen de har. Vi burde prøve å gjøre samfunnet bedre for alle, og godta alle former og fasonger. Vi burde ikke bare skifte ut damemannekengene, men også guttemannekengene. De er alle menn som har six-pack.

Kilder:

–       http://www.desk.no/a/1006557/hyller-utstillingsdukke-med-kvinnelige-former/

–       http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10114811

–       http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16430215.ab

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: