Facebook lureri

Har du noen gang trykket liker på et bilde av et barn i nød, der bildeteksten lover bedre forhold for barnet for hver som liker eller deler bildet? Under ser du et slikt eksempel, der det står skrevet at facebook vil donere 5 cent for hver person som deler bildet. Sannsynligheten for dette er liten og sjansen er stor for at du heller støtter et spamfirma.

Facebook - lureri

Akkurat dette er blitt et kjent fenomen på facebook, spesielt etter at facebook er blitt en så kjent markedskanal. Hensikten til disse firmaene er trolig å få mest mulig ”likes” og senere selge siden til ulike selskaper som igjen kan sende ut spam og reklame til de som har likt. En vet at det finnes kriminelle organisasjoner som kjøper sider med mange ”likes”.

Dette er rett og slett svindel og de vet hva de skal spille på. Det at en kan hjelpe et barn i nød, en kvinne som er utsatt for vold eller ett dyr som lider, gjør at folk føler medlidenhet. Som det står under bildet over: ”Denne gutten kjemper for livet, og familien har ikke penger til å betale for behandlingen”.

Facebook støtter mange former for veldedighet og plattformen er veldig effektiv for akkurat dette. Når facebook jobber med donasjoner og sponsing skjer det kontrollert og på en skikkelig og rett måte.

Kilde: 

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.10977568

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: