Norsk skuespiller med rolle i Game Of Thrones

Norske Kristoffer Hivju fra Oslo har fått fyr på karrieren etter å ha sikret seg en rolle som wildlingen Thormund Giantsbane i den ekstremt populære serien game of thrones. Handlingen i Game of Thrones utspiller seg i det mytiske landet westeros, der en rekke adelige familier fører et maktspill om jerntronen.

For ikke lenge siden var Kristoffer Hivju en relativt ukjent skuespiller, som var en vanlig skuespiller på Trøndelag teater. Hivju har blitt kjent i norge på rekordtid etter at han sikret seg en rolle i den blant mange elskede ”fantasy” serien Game of Thrones, og det er i hvert fall mange fans av serien som har fått med seg hvem han er. Å si at han var helt ukjent, blir imidlertid feil. Hivju hadde nemlig en rolle i Hollywood filmen ”The Thing” i 2011, sammen med blant andre Stig Henrik Hoff, og Trond Espen Seim kjent fra henholdsvis Max Manus og Varg Veum filmene. Den 1. April Kunne Kristoffer Hivju se seg selv debutere i serien han selv hevder han er blodfan av, sammen med millioner av fans verden rundt. Hivju har også gitt ut et intervju der han uttrykker skuffelse over at Norge topper listen over ulovlig nedlasting av G.O.T serien, men HBO selv sier de ser på dette som et kompliment til serien.

Hivju normal

Kristoffer hivju er aktuell i fantasy-serien Game Of Thrones

Under intervjuet forteller Hivju at serien er verdens dyreste on-going serie, og produsentene snakker om å lage hele ti sesonger av serien. Dette kommer nok imidlertid an på forfatteren George. R.R Martin som er forfatteren av bokserien ” A song of ice and fire”, som serien er basert på. Serien er sett på som noe ukonvensjonell fordi karakterer man regner som hovedpersoner i blir tatt livet av. Karakteren til Hivju befinner seg ”North of the wall” der klimaet er kaldt og hardt. Hivju måtte da følgelig ut i kaldt klima for å spille inn scenene, og forteller at innspillingen var beinhard.

– Nei, opptakene bød på beinharde dager. Dette er den fysisk mest krevende innspillingen jeg har vært med på. Vi ble utsatt for alt man kan putte ordet “storm” bak – regnstorm, snøstorm, stormstorm.

Hivju i rollen som Tormund Giantsbane

Hivju i rollen som Tormund Giantsbane

 

Når intervjueren spør om han er ferdig som Tv-viking svarer Hivju:

–       Det kan jeg ikke si noe om. Game of Thrones er basert på fem bøker av George R. R. Martin. Hele tredje sesong er basert på halvparten av bok tre. Lenger er man ikke kommet.

Dermed får vi forhåpentligvis se Hivju i rollen som Thormund Giantsbane i neste sesong også.

Til nå (Torsdag 11. April) har det kommet ut 2 episoder av sesong 3, og neste episode kommer ut søndag 14. April.

Oppe til venstre, der kartet er hvitt, befinner Hivjus rolle seg i forhold til resten av karakterene i landet westeros. Dette stedet blir ofte tiltalt som "north of the wall"

Oppe til venstre, der kartet er hvitt, befinner Hivjus rolle seg i forhold til resten av karakterene i landet westeros. Dette stedet blir ofte tiltalt som “north of the wall”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: