Langt over streken

Modellbyråer har de siste årene gått ut med et buskap om at de ikke ønsker at anorektiske jenter skal være en del av modellbransjen. Dette har blitt svært dårlig oppfulgt, og det har gått så langt at enkelte modellbyråer står utenfor anoreksiklinikker for å verve de tynne, sårbare jentene.

Bilde

En klinikk i Stockholm har opplevd akkurat dette, at agenter fra et modellbyrå stod oppstilt utenfor klinikken og prøvde å verve jentene når de kom ut. Også jenter som har vært ute å gått tur som en del av behandlingen har blitt kontaktet av agenter. En 14 år gammel jente er en av de mange som har blitt kontaktet mens hun var ute å gikk tur. Moren til jenta ble svært opprørt når hun fikk vite om hendelsen, og oppsøkte modellbyrået sammen med Christina Lillman-Ringborg, en av de ansatte på anoreksiklinikken. 

– Jeg fortalte dem mye om sykdommen, for jeg var så opprørt. Denne jenta var så liten. De hevdet at de bare henvender seg til friske og normalt slanke ungdommer og at de aldri oppfordrer noen til å gå ned i vekt, forteller Lillman-Ringborg.

Det stopper ikke her. En av jentene som ble kontaktet utenfor klinikken var så tynn at hun satt i rullestol.

Fredo kazemi, lederen for modllbyrået Elite i Stockholm, tar sterk avstand fra fremgangsmåten til agentene.

– Jeg syns det er ytterst ubehagelig og uetisk. Jeg tror ikke at noe stort og seriøst modellbyrå jobber slik. Ingen vil kobles til anoreksi og ingen vil ha en jente som er så tynn at hun har anoreksi. Jeg skulle gjerne sett at mediene hengte ut de som gjorde dette, sier Kazemi.

Han mener at han aldri har sett eller hørt om noen med intensjoner om å rekruttere jenter med spiseforstyrrelser.

– Aldri. De seriøse byråene arbeider ikke slik. Ingen vil ha noe med slike å gjøre. Slik oppførsel er umenneskelig, sier Kazemi.

Bilde

Det faktum at modellbransjen har blitt så desperat syns jeg er en skam, at de prøver å lure til seg jenter med spiseforstyrrelser er jo helt absurd. Det kan ha negativ påvirkning på personen med spiseforstyrrelser, og ikke minst de unge jentene som får inntrykk av at det er sånn de skal se ut.

Det er skremmende at agentene går så langt for å verve jenter i byråene sine, de tenker virkelig ikke over hvor store konsekvenser det kan ha for de syke jentene. De burde heller fokusere på friske jenter som faktisk takler, og som virkelig vil være i modellbransjen.

 

Kilde: http://minmote.no/index.php/2013/04/modellbyra-verver-jenter-utenfor-anoreksiklinikk/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: