Geir Lippestad som forsvarer for Norges mest forhatte mann.

 

Geir Lippestad ble utrolig kjent rundt om i landet etter at han i april 2011 tok på seg rollen som forsvarer for Anders Behring Breivik. Den 18.april 2013 lanseres hans første bok hos Aschehoug som handler om hvordan livet hans har vært etter at han ble oppnevnt som Breiviks forsvarer.

Geir lippestad tegner i boken <<Det vi kan stå for>> et åpenhjertig bilde av rollen som forsvarer for Norges mest forhatte mann. I boken forteller han både om truslene mot seg selv og familien, men også usikkerheten han kjente på seg selv da han veldig tidlig hadde grunn til store bekymringer for familiens sikkerhet. Lippestad har forklart at han var sikker på det å fokusere på verdier som rettsikkerhet var den rette veien å gå.

I boken som nettop har blitt gitt ut, ønsker Geir å belyse spørsmål han mener har vært litt for langt i bakgrunnen etter 22.juli. Hvordan disse grusomme hendelsene kunne skje og hvilke holdninger Breivik har er viktige emner i boka.

Lippestad ble i fjor kåret til Årets navn både av VG og Dagbladet, og han ønsker å gi leserne et innblikk i den indre og ytre reisen han gjorde under 22.juli-rettsaken. I boken forteller Lippestad om hvordan det stormet rundt ham da han tok på seg oppdraget med å forsvare Breivik. Massemedia har vært veldig ivrige på å få med seg alt om Geir Lippestad som forsvarer for Breivik.

Trusler både på jobb og fritiden gjorde ikke oppdraget hans noe særlig lettere, og han forteller også om mange søvnløse netter både før og etter rettsaken.

Boken har hatt uvanlig stor forhåndsinteresse, der den allerede er solgt ut i flere land. Journalister fra hele verden var til stede på pressekonferansen for boken. Lippestad har også sagt at han vil ha en internasjonal debatt i etterkant av 22.juli.

 

geir_l

Geir Lippestad på pressekonferansen der han lanserte sin første bok.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: