17.mai kake

Om bare fem dager er det tid for å ta på seg bunaden, gå i tog og spise masse is og pølser. På fredag er det nemlig 17.mai, Norges nasjonaldag. Hva passer vel ikke bedre enn å lage en nydelig kake med det norske flagget på da? Alt du trenger er:

(ca. 10 personer)

  • 1 sukkerbrød (se lenger nede)
  • 1 porsjon jordbærkrem (se lenger nede)
  • 2 dl. rørte jordbær
  • 50 g. rørte blåbær
  • 50 g. hakket mørk sjokolade
  • 6 dl fløte

Til sukkerbrød:

  • 4 egg
  • 160 g. sukker
  • 100 g. hvetemel
  • 90 g. potetmel
  • 1,5 ts. bakepulver

til jordbærkrem

  • 300 g. jordbær
  • 50 g. sukker
  • 3 gelatinplater
  • 2,5 dl. fløte

Slik gjør du:

1. Varm ovnen til 150 grader. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend det tørre inn i eggedosisen og hell røren i en godt smurt springform. Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Sukkerbrødet kan godt lages i forveien og fryses. Del sukkerbrødet mens det er halvtint, da er det enklere å skjære jevne lag.

2. Tin bærene (hvis du bruker frosne) og kjør dem sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni jordbærpureen igjennom en sil hvis du vil fjerne frøene.

3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 6 minutter. Varm opp en liten mengde jordbærpure i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærpureen. Rør inn resten av jordbærpureen.

4. Hell alt over i en bolle. Pisk fløten til krem og vend den inn i jordbærpureen. OBS! Jordbærpureen må ikke være varm når du tilsetter kremen. Da smelter kremen og mister masse volum, og resultatet blir en veldig tung jordbærkrem.

5. Del sukkerbrødet i tre lag. Kle springformen (kun ringen) du brukte til sukkerbrødet med bakepapir. Legg det nederste sukkerbrødlaget på et fat og smør halvparten av de rørte jordbærene jevnt utover bunnen.

6. Sett formen over (sjekk at bakepapiret sitter ordentlig) og fyll på med jordbærkrem. Legg på neste lag med sukkerbrød og klem det forsiktig ned slik at kaken blir rett. Smør over resten av de rørte jordbærene.

7. Pisk 3 dl fløte til myk krem. Vend rørte blåbær og hakket sjokolade inn i kremen og bre kremen over kaken. Topp med det siste sukkerbrødet og sjekk at kaken er rett og fin. La kaken stå i kjøleskapet til jordbærkremen har stivnet. P.S. Dette kan du med fordel gjøre dagen i forveien om du vil. Dekk til kaken slik at den ikke trekker til seg smak fra andre matvarer.

8. Løsne formen og dra av bakepapiret.

9. Stivpisk resten av fløten og kle kaken med et tynt lag krem. Fyll resten av kremen i en sprøytepose og pynt kaken med bær og kremtopper.

For mer detaljer og bilder, og andre gode oppskrifter sjekk ut denne siden:

www.godt.no

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: