Sunne sommerfristelser

Den varme årstiden med grilling, bading og kalde nytelser er rett rundt hjørnet. Is er noe som virkelig hører sommeren til, enten det er den klassiske kremisen eller den friske vannisen. Butikkene er fulle av ulike varianter og det kommer stadig nye kandidater i fryseren. På en varm sommerdag er det lite som frister så mye som en kald og velsmakende ispinne. Sukkerinnholdet i de fleste isene er dessverre ganske høyt og det er ikke alle som er villige hive innpå med ekstra kalorier. Men du trenger ikke nødvendigvis holde deg helt unna. Det finnes nemlig veldig mange alternativer til sunn is som du enkelt kan lage på egenhånd. På denne måten kan du selv velge hva isen skal inneholde og du kan nyte den med god samvittighet.

Oppskriften på en sunn is er egentlig opp til deg selv. I stedet for å nøye deg med falske smaker og tilsetningsstoffer kan du velge å bruke ekte råvarer som bær og frukt til å lage din egen is. Det er bare kreativiteten som kan sette grenser.

Her er noen forslag til ulike varianter som du kan lage:

Vannmelon og jordbær fristelse:

Dette trenger du:

½ dl vann

2 ss sukker

250 g hakket vannmelon

80 g jordbær

2 ts sitronsaft

Dette gjør du:

Finn en liten kjele og bland sammen vann og sukker. Bruk svak varme og varm dette opp helt til sukkeret er oppløst. La det koke til sirupen tykner i omtrent 2 minutter uten lokk. Avkjøl så i en bolle. Bland den kalde sirupen med den opphakkede vannmelonen, jordbærene og sitronsaften i en blender til blandingen er myk. Finn frem ispinneformer og hell i blandingen. La dem så ligge i fryseren over natten eller til de er frosne.

Eple, sitron og mint fristelse:

Dette trenger du:

1 grønt eple

1 ½ dl vann

2 ss sukker

2 ss sitronsaft

1 ss friske opphakkede mintblader

Dette gjør du:

Skrell og skjær opp eplet i nokså små biter. Kok opp vann og ha i eple og sukker. La dette koke til sukkeret er oppløst. Avkjøl  og tilsett sitronsaften og mynten. Bland dette sammen og hell det  oppi former som legges i frysen til ispinnene er frosne.

Enkel is med bær:

Dette trenger du:

1 dl selvvalgte bær

1 dl vaniljeyoghurt

½ ss honning

Dette gjør du:

Bruk blender til å mose og blande sammen bærene med yoghurten og honningen til blandingen er myk.  Hell så dette i isformer og la det stå i frysen til de er frosne.

I tillegg til dette så kan du også bruke rester fra smoothies og fryse det ned. Dette blir garantert en suksess der du kan mikse det du har lyst på. Variantene av is som du kan lage er så å si uendelige.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: