Voldtok egen sønn – 6 månder i fengsel

Aftenposten publiserte den 21. mai en sak på sine egne nettsider om at en 38 år gammel mann fra Sør-Trøndelag tingrett er dømt for voldtekt av sin ni år gamle sønn. Hans eneste straff ble ett års fengsel, hvor halve året er gjort betinget samt at han må betale 113 000 kroner i erstatning og oppreisning til gutten.

 At det å voldta sin egen sønn, som bare var ni år gammel, bare skal føre til ett års fengsel og en pengestraff mener mange at er helt urimelig. Gutten vil sannsynligvis sitte igjen med grusomme minner for resten av livet, og han vil aldri kunne se på faren sin på samme måte som før.Skjermbilde 2013-05-23 kl. 14.43.16

Grunnen til at mannen bare må sone i 6 måneder er at retten mener at han var så beruset at han ikke skjønte hva han gjorde. Mannen mener selv at han ikke har straffeskyld, og sier selv at han ikke husker noe fra  da han gikk og la seg til han våknet i sønnens seng morgenen etter. Retten ser ikke bort fra at han kan ha trodd han var i seng med noen andre, fordi han kvelden i forveien hadde inntatt både sterkøl, vin og sprit. 38-åringen mener at sønnen kan ha drømt det hele, eller at moren kan ha innprentet en historie om overgrep i guttens hode.

Selv om mannen var sterkt beruset dømmes han som om han var edru, fordi rusen var selvforskyldt.

Voldtekten skjedde den 30. juli i Värmland i Sverige, da far og sønn var på ferie sammen. Gutten skal ha ringt til moren sin i halv 3 tiden på natten og fortalt hva som hadde skjedd. Det var hun som anmeldte saken til politiet.

Dagen etter skal gutten ha blitt avhørt og forklart detaljert om hva som hadde skjedd. I et annet avhør, som var én måned senere skal han ha fortalt om de samme detaljene om overgrepet.

Sør-Trøndelag tingrett begrunnet den lave straffen med bare ett åts fengsel, der seks måneder er betinget samt en, med at overgrepet virker som en engangsforseelse.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: