Bortføringene i Cleveland

Mandag 6. mai 2013 kom det ut en stor nyhet som overasket hele verden. Jentene Amanda Berry, Michele Knight og Georgina DeJesus som forsvant for mange år siden ble funnet igjen. De hadde blitt holdt i et hus bare en kilometer i radius fra hvor alle 3 forsvant på forskjellige årstall. Bussjåføren Ariel Castro og hans to brødre Onil og Pedro ble etter kort tid varetektsfengslet, men det tok ikke lang tid før Ariel sto alene som den eneste mistenkte.

 

Jentene hadde blitt holdt fanget i 9, 10 og 11 år, og hadde gjennomdisse årene gått gjennom litt av hvert.  Michele Knight som var den første som forsvant ble ikke engang meldt savnet. Dette på grunn av at rett før hadde hun blitt gruppevoldtatt og ble gravid. Like før hun ble kidnappet ble hun fratatt denne ungen. Ifølge forklaringen til Michele skal hun frivillig ha sittet på med Ariel Castro da hun ble kidnappet. Hun ble ikke meldt savnet på grunn av foreldrene trodde hun hadde stukket av.

 

Amanda Berry ble kidnappet på 17 års dagen hennes etter et skift på Burger King. Hun møtte Ariel Castro på veg hjem fra jobb og han tilbydde og kjøre henne hjem. Han sa han også hadde en sønn som jobbet på Burger King, men i stedet for å kjøre henne hjem, kjørte han henne hjem til seg selv og tvang henne ned i kjelleren sin.

 

Georgina DeJesus var venninna til datteren til Ariel Castro og var bare 14 år da hun ble kidnappet. Hun hadde gått med datteren til Ariel hjem fra skolen og lånte bort penger til henne. Derfor hadde ikkeGeorgina penger til bussen hjem. På veien møtte Georgina på Ariel som sporte om hun ville bli med hjem til datteren hans, (som Georgina akkurat hadde gått i fra) men i stedet for at hun fikk være med venninna si, ble hun tvunget ned i kjelleren.

 

De tre jentene ble behandlet veldig forskjellig. Michelle Knight og Georgina DeJesus ble ikke behandlet bra i det hele tatt. Etter at de kom seg ut har det ikke blitt lagt ut noen bilder av dem, på grunn av hvordan de så ut. De skal ha varige fysiske skader, de skal ha blitt slått og underernært, noe som har ført til at de sikkert har forandret seg en del, og ikke ser særlig bra ut. Michele Knight var gravid opp til fem ganger, når hu ble gravid ble hun slått og underernært slik at hun mistet ungen hver gang. Både Georgina og Michele skal ha blitt lenket fast rund om i huset, både med lenker og hundebånd. De har begge strekk- og muskelsmerter som kommer til å vare. De har også pådratt seg andre fysiske skader.

 

Amanda Berry var den jenta som ble behandlet bra. Da hun ble gravid fikk hun beholde ungen. Ungen fødde hun i et barnebasseng i kjelleren. Amanda Berry ble ikke slått og generelt behandlet ”bra” i forhold til de andre ofrene.   Ungen hennes var 6 år gammel da de kom seg fri.

 

Etter den store hendelsen i USA er det naboen Charles Ramsey som er blitt den store helten, men egentlig er det en annen nabo som skulle fått den store oppmerksomheten.  Det var hvert fall naboene som hørte skriking og sprang bort for å se hva det var. De kom frem til en dør som var veldig rart satt sammen og vanskelig å åpne, de måtte til slutt sparke den opp. Det var først bare Amanda Berry som torde å komme ut. Michele og Georgina ble hentet senere av politiet.

 

Ariel Castro ble arrestert hos moren sin, det var en av ofrene som sa at han ofte var der. Som sagt ble hans to brødre Onil og Pedro også varetektsfengslet, men det viste seg etter kort tid at det bare var en gjerningsmann. Det ble åpnet for kausjon i denne saken, da skulle det bli betalt 8 millioner dollar for hvert av de fire ofrene som er Amanda, Michele og Georgina, pluss datteren til Amanda. Ariel blir anmeldt for kidnapping og voldtekt, mishandling og drap på fostre.  Etter Michele Knight ble sjekket ut av sykehuset har hun stukket at. Det er enda ikke kommet noen nyhet om hvordan hun har det nå, moren har enda ikke snakket med henne.

 

Uten navn

Skrevet av Magne Kjellesvik

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: