Elektronisk Tatovering!

Ut med det gamle blekk-tatoveringene, og inn med det nye tekniske digitale tatoveringene. Takket være de samme folkene som brakte oss stick-on elektrisk tatovering og tøyelig batteri , er vi nå ser på en fremtid med elektroniske sensorer som kan skrives direkte på menneskelig hud.

052913atdwoodsideduganfull_512x288

Regina Dugan

Mobilselskapet Motorola som er eid av Google, har komt med et nyskapende produkt kalt Den elektroniske tatoveringen. Dette prosjektet er ledet av Regina Dugan, som er og lederen for avanserte teknologi og prosjekt gruppa. Motorola har noen store planer for å erstatte din online og enhetens passord som inkluderer å ta en pille hver morgen og iført en tatovering på armen din. Tatoveringen og pillen er ment som alternativer til å bruke passord, passkode, bilde passord og to-faktor autentisering som et middel for å få tilgang til din smarttelefon, nettbrett, bil, og selv inngangsdøren din.

Hvis du tenker på få deg en fantastisk digital tatovering, så vil du nok helst ventet litt. Dette er ikke de elektroniske tatoveringer du leter etter. Men teknologien som ble utforsket kan hverdagen mye enklere og bli et fast innslag av moderne medisinsk behandling. Med tiden kan det endre fundamentalt hva det er å være menneske.

labeled-circuit

For nå virker det som sensorene i tatoveringen skal i hovedsak brukes til medisinske formål, de vil være i stand til å overvåke huden fuktighet, temperatur og eventuelle elektriske signaler fra muskler og hjerne aktivitet.

Hva som er snakk om her er epidermal elektronikk: tynne, fleksible flekker av gummi som inneholder like fleksible elektriske komponenter – silisium ledninger bare nanometer i tykkelse.

Men disse tatoveringer er i hovedsak en midlertidig tatovering. Den kan minne deg om en tatovering som du får fra en liten tyggis-godteri og at du må klistre et sted på huden å ta vann på det. Disse midlertidige tatoveringer var limet av blekk og overføringer.

Epidermale elektroniske systemer, på den annen side, holder seg til huden på en annen måte. De oppfyller hudens tekstur, stikker godt på plass i løpet av noen dager.

mc10_electronic_tattoo1_560

En forskergruppe ved University of Illinois i Urbana-Champaign fant ut at ved å skrive ut den elektroniske tatoveringen direkte på huden, blir sensoren 1/30 av størrelsen og samsvarer bedre til kroppens naturlige form og kurver. Med hjelp av en “meget robust” spray-on bandasje, kan den klistre seg til huden i ca. 2 uker før den flasse av. Om du vil ha en lengre holdbarhet, krever enheten et lag av blekk, akkurat som en skikkelig tatovering. (Forskning jobber ennå med dette)

proteus_authentication_pill1_1020_large_verge_medium_landscape

Den andre prosjektet de har holdt på med utenom tatoveringen er en autentisert pille.
I stedet for å skrive inn passord, kan du bare ta en vitamin autentisering pille hver morgen. Pillen har en liten chip med en bryter som bruker magen syrer å aktivere en 18-bit EKG-lignende signal inni kroppen din. Dugan, som kom til Google fra det amerikanske Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), sammenlignet med pillen til å ha en supermakt.
“Hendene mine som ledninger, armene mine er som krokodilleklemmer,” Dugan sa. “Når jeg berører telefonen min, min datamaskin, min dør, bilen min, jeg er godkjent.” The FDA-godkjente pillen. Den er nå produsert av Proteus og i dag brukes til medisinske applikasjoner som oppdager puls, fysisk aktivitet, og hviletilstand.

Kilder:

http://www.theverge.com/2013/5/29/4377892/motorola-shows-electronic-tattoo-and-vitamin-authentication-prototypes

http://www.techhive.com/article/2040311/motorola-shows-off-electronic-tattoo-and-authentication-pill-at-d11.html

http://www.howstuffworks.com/gadgets/other-gadgets/electronic-tattoo.htm

http://news.discovery.com/tech/gear-and-gadgets/first-electronic-tattoo-printed-skin-130312.htm

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: