Open Heart

halvard21(Halvard Hasseløy)

Halvard Hasseløy var en gang en av Haugesunds verstinger. I dag er han daglig leder for stiftelsen Open Heart og har fått et kall om å hjelpe fattige i Øst-Europa. Først Polen, så Romania, Bosnia, Russland og nå Ukraina. Det kjører hele tiden tre trailere fra Norge til Ukraina med forsyninger. Og alt arbeidet i Open Heart er basert på frivillige gaver.

 Halvard Hasseløy var for lenge siden beryktet for å være en bølle. Men da han var blitt 17 år gammel ble han kristen og frelst. Livet hans tok en helt ny og uventet vending. Han viet livet sitt til Jesus og det å forkynne evangeliet. En dag ble Halvard med en misjonær kalt Kjell Våraker til Polen for å hjelpe de fattige. Halvard ble slått ut av det han så, og det gav store spor i resten av hans liv. Han ble dedikert til det å jobbe mot fattigdommen i Øst-Europa og gav mer og mer av tiden sin til nettopp dette. I dag er han daglig leder for Open Heart.

 I Ukraina er det ca. 49 millioner innbyggere. Mange sliter kraftig økonomisk. Familiene har mange barn, hvor mange sulter og dør. I hovedstaden, Kiev, er det til og med barn og jenter helt ned i syv års alderen som prostituerer seg. Mennesker og barn doper seg for å få sove, fordi den fysiske (for eksempel kulden) og mentale smerten er for stor til å kunne klare å sovne uten.

kyiv_obl_kiev_photo_11(street children shelter)

 Halvard Hasseløys arbeid har hjulpet utrolig mange.
-De har 60 matstasjoner hvor 4000 barn får spise et varmt måltid hver dag.
-De har gatebarnsentre for mishandlede barn og rehabiliteringssentre for rusmisbrukere.
-2 000 tonn matpakker blir delt ut årlig.
-De planter og etablerer menigheter.
-Utdeling av klær og sko til omtrent 600 000 mennesker årlig , som blant annet kommer fra de tre trailerne som kjører fra Norge til Ukraina.
-I tillegg til alt dette har de også skoler og barnehjem.

Open Heart arrangerer også Sommerleirer for hele 4 500 barn i en uke. Denne uka er som paradis for barna. Her får de komme og glemme alt om det vonde de opplever i hverdagen, om det er et liv på gata eller i en fattig ikke-fungerende familie. Her kan de komme å bare være barn, leke og få nye venner.

kyiv_obl_kiev_photo_32(Art-school for street children)

Alt dette har som sagt hjulpet veldig mange mennesker, men det er fortsatt mange flere som trenger hjelp. Gå inn her for å lese mer om hvordan nettopp du kan bidra: http://openheart.no/ukraine/openheart_ukraine.html eller http://www.openheart.no/

KILDER:
http://www.supportopenheart.com/?page_id=2
http://openheart.no/ukraine/openheart_ukraine.html
http://www.openheart.no/OpenHeart2010.pdf
http://www.openheart.no/index.php?id=27
http://blessweb.no/wp-content/uploads/2011/01/halvard21.jpg
http://openheart.no/ukraine/openheart_ukraine.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: