Bayern München vant Champions League 2013

pokal-læfte

Jubel: Til slutt kunne Bayern München løfte Champions League trofeet.

Bayern München og Borussia Dortmund møttes lørdag 25. mai 2013 til en jevnspilt og tøff finale. Bayern var favoritten etter blant annet å ha vunnet 7-0 sammenlagt mot Barcelona. I tillegg vant de den tyske Bundesliga med 25 poeng over nettopp Dortmund.

 

Tross favorittstempelet var det Dortmund som spilte klart best i begynnelsen. De første 20 minuttene var det enveiskjøring. Dortmund rullet opp sjanse etter sjanse, uten å få ballen i mål, mye takket være en glimrende Manuel Neuer i Bayern buret. Men etter de nevnte 20 minuttene så jevnet det seg ut. Bayern fikk noen gode avslutninger, og Roman Weidenfeller fikk vise at det også er klasse i Dortmund-buret. Flere feberredninger fikk latterliggjort VGs uttalelser i forkant av kampen. De sa følgende om Roman Weidenfeller: -Ble en gang kalt Tysklands største målvakttalent, men venter fortsatt på sin første landskamp. Trygg og solid, men ingen matchvinnertype. Jeg hang meg spesielt opp i, ingen matchvinnertype. For han ble kåret til finalens beste spiller av flere stor nyhetsbyrå. Takket være de to strålende keeperne, gikk lagene til pause uten å ha scoret.

 

I andreomgang ble det derimot mål. Først scoret Mario Mandzukic, etter en tvilsom offside-avgjørelse. Noen minutter senere kom Dortmund tilbake. De fikk straffe etter ar Reus ble sparket ned av Dante innenfor Bayerns sekstenmeter. Det er også vert å nevne at Dante burde fått sitt andre gule i denne situasjonen. Da hadde han blitt utvist. Ilkay Gündogan satte straffen sikkert i mål. Etter reduseringen presset både Bayern og Dortmund på. Riktignok var det Bayern som fikk utrettet mest. I det 87 minutt fikk Robben til slutt ballen forbi Weidenfeller. På hans tredje forsøk alene med keeper satte Robben ballen i mål. Finalen var dermed over, Robben fikk sin store revansj etter at han brant straffespark i fjorårets tyske ”seriefinale” og i fjorårets Champions League finale.

robb-mål

Revansj: Endelig fikk Robben sin revansj, her setter han inn det avgjørende målet i finalen.

Bayern tok imot jubelen fra fansen sin, mens de gikk opp de 139 trappetrinnene fra banen opp til medaljene og hedersgjesten. Hvor de også fikk løftet Champions League trofeet.

De mottok også hyllesten fra andre fotballinteresserte i timene som gikk etter finalen.

Den 01.06.13 Vant også Bayern den tyske-cupen. Dette gjorde at de ble historiske. De ble det første tyske laget til å vinne den tyske Bundesliga, den tyske-cupen og Champions League på en sesong.

Neste sesong blir trener Jupp Heynkes byttet ut med Pep Guardiola,. Men resultatmessig og trofemessig er det neppe noe Guardiola kan forbedre.

 

Kilder:

http://www.vg.no/sport/fotball/artikkel.php?artid=10116964

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: